Corned Beef Mac ‘n Cheese

  • Aantal personen : 4
  • Bereidingstijd : 30min
  • Recept type : Makkelijk

Benodigdheden

200 gram Macaroni
198 gram Corned Beef
1 eetlepel geraspte kaas
1,5 dl halfvolle melk
1 eetlepel bloem
1 eetlepel vetstof (saus)
80 à 100 gram (bestemd voor de kaassaus) geraspte kaas
Nootmuskaat
Peper & zout

Bereiding

  • Kook de macaroni gaar in ruim voldoende water.
     
  • Snijd de Corned Beef in kleine blokjes.
     
  • Breng de macaroni over in de ovenschotel en verdeel daarover de stukjes Corned Beef.
     
  • Maak de kaassaus: smelt de vetstof, voeg de bloem er al roerend bij en laat even bakken om de bloemsmaak eruit te halen. Giet beetje bij beetje de koude melk erbij en blijf roeren. Laat enkele minuten doorkoken.
     
  • Haal van het vuur en voeg de gemalen kaas toe.
     
  • Giet de kaassaus over de macaroni. Strooi er wat gemalen kaas over.
     
  • Laat even kleuren onder de grill van de magnetron of zet de schotel gedurende 15 minuten in een oven van 200 graden.