Bereiding
Voor de pickles:Breng de suiker, gember, azijn, mosterd, look en kurkuma aan de kook tot de suiker is opgelost. Voeg de bloemkool, augurken en zilveruitjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken (frémir).
Bind de pickles met Maïzena en kruid stevig met peper en zout.
Voor de sorbet:
Cutter de augurken in de blender en meng met de suikersiroop, het citroensap en de glucose.
Aangezien de sorbet nogal flets van kleur is, heb ik een paar druppeltjes kleurstof toegevoegd: 5 druppels geel + 3 druppels blauw (= muntgroen).
Draai de sorbet af in de ijsmachine tot een mooie sorbet.
Voor de gel van rode biet:
Los de agar-agar op in 200 ml bietensap. Breng aan de kook en laat kort doorkoken.
Laat op een plaat afkoelen tot een stevige gelei.
Blender de gelei tot een gel en giet in een spuitflesje.
Voor de afwerking:
Snij de minikomkommers en de radijsjes in heel fijne plakjes met behulp van een groenteschaaf (mandoline). Besprenkel de komkommer en radijs met wat citroensap en enkele druppels olijfolie, kruid met peper van de molen en zeezout.
Toast het brood goudbruin in de broodrooster en rol het dun uit.
Breng met behulp van een sjabloon in de vorm van een rundskop een laagje rode bietpoeder aan op het bord. Zorg voor een uitsparing. In die uitsparing schik je een cirkel geroosterd brood. Hierop komt een rondje Corned Beef.
Schik hierop een schepje pickles en een bolletje sorbet van augurk. Werk af met de gemarineerde komkommerrolletjes en plakjes radijs. Spuit naast de rundskop nog enkele druppels gel van rode biet.
Met dank aan : http://hap-en-tap.blogspot.be
Voor het volledige recept : http://hap-en-tap.blogspot.be/2014/07/corned-beef-homemade-pickles-sorbet-van.html