NL FR
Switch to Kip - Poulet
Menu
Suggestieve voorstelling
 • Open een blik vol ideeën !
  Corned beef geeft je oneindig veel mogelijkheden in de keuken en op je bord.
Suggestieve voorstelling
 • Original

  Target is algemeen bekend als toonaangevend merk in Corned Beef !
  Mede door de iconische verpakking, maar vooral door jarenlange traditie van kwaliteit, is het merk Target een consumentenfavoriet geworden.
  Corned beef van Target is bereid met puur rundvlees en is beschikbaar in blikken van 198g, 340g. Voor de echte grote honger is er zelfs een blik van 2720g 
   
 • Gemiddelde voedingswaarden Per 100 g
  Energie 231 kcal / 961 kj
  Vetten 16 g
     Waarvan verzadigde vetzuren 7,2 g
  Koolhydraten 0,5 g
     Waarvan Suikers  0,4 g
  Eiwitten 21 g
  Zout 1,6 g
Suggestieve voorstelling
 • Alle rijkdom van rundvlees

  Corned Beef van Target, bereid met puur rundvlees, is een echte klassieker waarmee u op elk moment kunt genieten van de rijkdom van rundvlees. Deze culinaire bereiding is rijk aan proteïnen met een hoge biologische waarde. Dat zijn volwaardige eiwitten die de nodige bouwstenen bevatten voor ons lichaam. Bovendien is Corned Beef van Target licht verteerbaar en gemakkelijk te kauwen, en dat wordt op prijs gesteld door klein … en groot!

  Wist u dit?
  Corned Beef van Target bevat evenveel eiwitten als rosbief: 21 gram per 100 gram*
   * Bron: Nubel 2011

 • Minder vet dan een hamburger

  Een blik Corned Beef bevat 16 gram vet per 100 gram en is dus minder vet dan een hamburger van ‘puur rundvlees’. Maar dat is lang niet alles! Het grootste gedeelte van het vet bevindt zich aan de oppervlakte, boven op het vlees, en kan gemakkelijk worden verwijderd. Dat geeft dus magerder vlees.
 • Uitstekende bron van ijzer, en veel meer …

  IJzer is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen. Rood vlees is een uitzonderlijke bron van ijzer. Niet alleen omdat het rijk is aan ijzer, maar ook vanwege het type ijzer. In tegenstelling tot het ijzer in plantaardig voedsel, wordt het ijzer in rundvlees namelijk bijzonder goed opgenomen.
  De Corned Beef bevat ook :
  zink:  een sporenelement dat essentieel is voor de normale werking van het immuunsysteem
  selenium: een belangrijke antioxidant
  vitamine B12: draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme
 • Bijzonder handig

  Met Corned Beef van Target hebt u altijd bereid vlees binnen handbereik. Het blijft verscheidene jaren goed, zonder aan kwaliteit in te boeten. Het is geschikt voor een groot aantal recepten en heeft geen lange bereidingstijd nodig om lekker te zijn, want het kan zowel warm als koud worden gegeten.

  Voorbeelden:
  Op de boterham met een beetje mosterd, een blaadje sla en een schijfje tomaat.
  Fruit een ui en voeg de in blokjes gesneden Corned Beef toe, laat smelten en dien op met gekookte aardappeltjes.
Suggestieve voorstelling
 • Ontstaansgeschiedenis

  Het exacte ontstaan van corned beef is niet helemaal duidelijk, maar het kwam waarschijnlijk tot stand wanneer mensen hun vlees begonnen te pekelen om het langer te bewaren.Bewijs van dit nalatenschap kan men terugvinden in tal van culturen, zoals die van het oude Europa en het Midden-Oosten.
  Het woord ‘corn’ is afgeleid van het oude Engels en wordt gebruikt om kleine, harde stukjes graan te omschrijven. In het geval van 'corned beef’, verwijst het naar de grove zoutkorrels die gebruikt worden om het vlees te pekelen. 
 • 18de eeuwse Atlantische handel

  Hoewel het gebruik van vlees te pekelen in vele culturen teruggevonden kan worden, ontstond de industriële productie van corned beef tijdens de Britse Industriële Revolutie.
  Ierse corned beef werd rijkelijk gebruikt en geruild van de 17de tot midden de 19de eeuw voor Britse consumptie en als voedselvoorziening voor de Britse marine en het Noord-Ameriaanse leger omwille van zijn lange houdbaarheid. Het product werd ook verhandeld aan de Fransen als voedingsmiddel voor de kolonisten en de slaven in de Caraïbische suikerplantages.
  Ierland produceerde een groot deel van de corned beef bestemd voor de Atlantische handel , maar de toenemende  productie om aan de groeiende bevolking van de industriële gebieden in Groot-Brittannië en de Atlantische handel te voorzien, verergerden de effecten van de grote Ierse hongersnood.
  De Britse honger naar rundvlees had een vernietigende impact op de verarmde en rechteloze bevolking van Ierland. Verjaagd van de beste weilanden en gedwongen om kleinere stukken marginaal land te bewerken, wendden de Ieren zich noodgedwongen tot de teelt van de aardappel, een gewas dat ook in grond van mindere kwaliteit weelderig groeide.
  Ondanks het feit dat Ierland een van de belangrijkste producenten van rundvlees was, consumeerden de meeste Ieren tijdens deze periode heel weinig vlees, vers of in blik, omdat het voor hen onbetaalbaar was.

   
 • 19de eeuw tot nu

  Hoewel het belang van corned beef als koopwaar steeds meer afnam in de 19de eeuwse Atlantische handel (deels door afschaffing van de slavernij), bleef de productie ervan en vooral de ingeblikte vorm een belangrijke bron van voedsel tijdens Wereldoorlog II.
  Het grootste deel van de corned beef was afkomstig van Urugay, dat meer dan 16 miljoen blikken exporteerde in 1943. Ook nu nog komt de grootste toevoer van ingeblikte corned beef van Zuid-Amerika. 
 • Corned beef & de oorlog

  Corned Beef of Bully Beef raakte in de Westhoek tijdens de twee wereldoorlogen vooral gekend als soldatenkost. Door de voedselschaarste in onze regio was dit ook voor de plaatselijke bevolking een welgekomen maaltijd.
  Elke soldaat van het Britse Rijk kreeg een vierkant blik bully beef mee in zijn ransel. Elke dag opnieuw, samen met wat scheepsbeschuit en thee. De soldaten ontwikkelden een eigen keuken en probeerden 365 dagen per jaar nieuwe gerechten te creëren op basis van ingeblikt koeienvlees.
  In de volksmond noemde men Bully Beef  (Corned Beef) ook wel “Bolle Beef”.
  De Westhoek leunt tegen Frankrijk en heel wat woorden werden letterlijk overgenomen. Koken is bouillir in het Frans, Corned Beef is Boeuf  bouilli of in het Engels Boilled Beef , ‘Bully Beef’. Vandaar werd dit bij ons simpelweg  ‘Bolle Beef’ genoemd.
  Corned beef had echter niets te maken met het koken van vlees. De betekenis duidde op de zoutkorrels in het product.
  In die periode werden de blikken door de Engelse soldaten (Tommies) bij de plaatselijke bevolking vaak geruild voor bier of ander voedsel. Nooit hadden de boeren achter het front zoveel rundvlees bij elkaar gezien. Er wordt zelfs verteld dat de straten met de blikjes werden hersteld, die waren immers van dezelfde grootte als een kassei en ze hadden er onuitputtelijke voorraden van.
  Al kent dit product zijn oorsprong niet in ons land en vind je in de vakliteratuur geen directe verwijzingen naar Bolle Beef, heeft het toch voor de plaatselijke bevolking een belangrijke rol gespeeld.  Bij het horen van deze volkse benaming denken sommige oudere mensen er nostalgisch aan terug! 
Suggestieve voorstelling
 • Niet zomaar een blik


  “Corned beef zit in een traditioneel, rechthoekig blikje.
  Deze verpakking is specifiek ontwerpen om het openen ervan te vergemakkelijken.
  Met een speciaal sleuteltje kan je het onderste deel van het blik helemaal losmaken waardoor je de corned beef er mooi in één stuk kan uithalen.”
 • Extra tips

   Gekoelde corned beef snijdt makkelijker. Na opening gekoeld bewaren. Koud: lekker met brood. Warm: lekker als ingrediënt bij bv. pasta.
  Apero tip: zet steeds een blikje corned beef in je ijskast, zo heb je steeds een lekker snack in huis voor onvoorziene gasten. Blokjes corned beef met mosterd en een lekker fris biertje, succes verzekerd !
  Klik hier voor meer receptideetjes 
Suggestieve voorstelling