Bereiding
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Plet ze en breng op smaak met de boter, peper en zout. Vorm vier hoopjes aardappel, druk er alvast een geultje in en laat gedurende twee uur rusten.
Plet het vlees, verdeel het over de geultjes en omsluit ze tot mooie kroketten.
Rol ze in de bloem, gevolgd door eiwit en paneermeel.
Laat ze gedurende een halfuur rusten en frituur ze goudbruin op 150 °C.
Presenteer de kroket op een blaadje sla met gesnipperde lente-ui.
TIP: vervang klassiek paneermeel of croutons uit een zakje door een zelfgemaakte variant op basis van gedroogde pistolets: lekker en goedkoop.
Plet het vlees, verdeel het over de geultjes en omsluit ze tot mooie kroketten.
Rol ze in de bloem, gevolgd door eiwit en paneermeel.
Laat ze gedurende een halfuur rusten en frituur ze goudbruin op 150 °C.
Presenteer de kroket op een blaadje sla met gesnipperde lente-ui.
TIP: vervang klassiek paneermeel of croutons uit een zakje door een zelfgemaakte variant op basis van gedroogde pistolets: lekker en goedkoop.